Във вътрешния съд на Instant Pot добавете вода до линията 2/3.
Затворете капака и изберете програма SOUS VIDE (СУ ВИД). Настройте температурата на 63°C и времето за готвене на 90 минути.
Пригответе стековете, като ги поръсите със сол и черен пипер на вкус (или други подправки по избор) и ги вакуумирате в отделни торбички. Можете да използвате и торбички с цип, като поставите месото в тях и ги потопите във вода, за да отстраните възможно най-добре въздуха от вътрешността им. Уверете се, че сте ги затворили добре.
След като водата достигне указаната температура, потопете пликовете със стековете във водата и се уверете, че са изцяло потопени под повърхността на водната баня. Поставете капака и бутона/ключа в позиция Vent или според инструкциите на Вашия уред.
Когато програмата приключи, извадете пликовете от водата и стековете от тях, и ги подсушете с кухненска хартия. Изсипете водата от съда и го подсушете.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
Добавете масло, изчакайте няколко секунди и сотирайте стековете за по 30 секунди от всяка страна.*
Поднесете стековете веднага със зеленчуци по Ваш избор.**
Бележки
* Методът на обратното запечатване на месото (reverse searing) представлява запечатване на месото след бавно готвене на ниска температура, за да подсили вкусовете и ароматите, без да се пресготви.** Можете да приготвите избраните зеленчуци в отделна торбичка за вакуумиране, заедно с месото, за около 1 час. Подходящи зеленчуци са: бейби картофи, бейби моркови, аспержи, лук шалот и др.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.