Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Телешки стек

Телешки стек, приготвен на Су вид

3.86* от 7 гласа
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 1 ч 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 2

Оборудване

  • Торбички за вакуумиране

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 бр. стекове от телешко контрафиле (х 340 гр.)
  • сол и черен пипер на вкус
  • зеленчуци по Ваш избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете вода до линията 2/3.
  • Затворете капака и изберете програма SOUS VIDE (СУ ВИД). Настройте температурата на 63°C и времето за готвене на 90 минути.
  • Пригответе стековете, като ги поръсите със сол и черен пипер на вкус (или други подправки по избор) и ги вакуумирате в отделни торбички. Можете да използвате и торбички с цип, като поставите месото в тях и ги потопите във вода, за да отстраните възможно най-добре въздуха от вътрешността им. Уверете се, че сте ги затворили добре.
  • След като водата достигне указаната температура, потопете пликовете със стековете във водата и се уверете, че са изцяло потопени под повърхността на водната баня. Поставете капака и бутона/ключа в позиция Vent или според инструкциите на Вашия уред.
  • Когато програмата приключи, извадете пликовете от водата и стековете от тях, и ги подсушете с кухненска хартия. Изсипете водата от съда и го подсушете.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете масло, изчакайте няколко секунди и сотирайте стековете за по 30 секунди от всяка страна.*
  • Поднесете стековете веднага със зеленчуци по Ваш избор.**

Бележки

* Методът на обратното запечатване на месото (reverse searing) представлява запечатване на месото след бавно готвене на ниска температура, за да подсили вкусовете и ароматите, без да се пресготви.
** Можете да приготвите избраните зеленчуци в отделна торбичка за вакуумиране, заедно с месото, за около 1 час. Подходящи зеленчуци са: бейби картофи, бейби моркови, аспержи, лук шалот и др.
ТАГОВЕ телешко контрафиле
3.86 from 7 votes (7 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.