До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пататник

Пататник

4.23* от 9 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 35 мин
ТИП ЯСТИЕ Предястие, Основно ястие
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Хартия за печене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 700 гр. картофи настъргани на едро
  • 150 гр. сирене намачкано
  • 1 бр. глава лук (120 гр.) нарязан на ситно
  • 2 бр. големи яйца или 3 бр. малки
  • 2 с.л. краве масло разтопено
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. джоджен
  • черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В купичка смесете олиото и маслото.
  • Поръсете картофите със солта, разбъркайте и ги оставете настрани, за да се отцедят.
  • Смесете сиренето с яйцата, лука, джоджена, черния пипер и 1 с.л. от мазнината.
  • Изстискайте картофите от отделилата се от тях вода и ги добавете към получената смес. Разбъркайте.
  • Добавете 250 мл. вода в основния съд.
  • Поставете хартия за печене в кошницата Air Fryer. Намазнете хартията с около 1 с.л. от мазнината.
  • Поставете сместа за пататник върху хартията и леко притиснете и я загладете, за да се изравни добре.
  • Размажете останалото количество мазнина по повърхността на пататника и поставете кошницата във вътрешния съд.
  • Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 15 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
  • Поставете капака Air Fryer и изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 10 минути.
  • Когато програмата приключи, извадете хартиената подложка с пататника върху чиния и с помощта на друга чиния го обърнете. Плъзнете го обратно върху хартиената подложка и го върнете обратно в уреда.
  • Отново изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 10 минути.
  • Сервирайте веднага щом пататникът стане готов и му се насладете.

Бележки

Последна актуализация на рецептата: 01.2024 г.
ТАГОВЕ масло, лук, картофи, яйца, сирене

2 отговорa за "Рецепта за Пататник"

  1. 1 звезда
    Рецептата не се получи. Водата е много малко,изпари се много бързо и даде грешка. Нещо не е точно в рецептата, ние оставаме без вечеря тази вечер 🙂

    1. Съжаляваме, че когато сте приготвили рецептата, не се е получила. Препоръката Ви за добавяне на по-голямо количество вода е взета предвид и след повторно изпробване с нови стойности, рецептата е актуализирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.