Пататник
Оборудване
- Хартия за печене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 700 гр. картофи настъргани на едро
- 150 гр. сирене намачкано
- 1 бр. глава лук (120 гр.) нарязан на ситно
- 2 бр. големи яйца или 3 бр. малки
- 2 с.л. краве масло разтопено
- 1 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. джоджен
- черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купичка смесете олиото и маслото.
- Поръсете картофите със солта, разбъркайте и ги оставете настрани, за да се отцедят.
- Смесете сиренето с яйцата, лука, джоджена, черния пипер и 1 с.л. от мазнината.
- Изстискайте картофите от отделилата се от тях вода и ги добавете към получената смес. Разбъркайте.
- Добавете 250 мл. вода в основния съд.
- Поставете хартия за печене в кошницата Air Fryer. Намазнете хартията с около 1 с.л. от мазнината.
- Поставете сместа за пататник върху хартията и леко притиснете и я загладете, за да се изравни добре.
- Размажете останалото количество мазнина по повърхността на пататника и поставете кошницата във вътрешния съд.
- Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 15 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
- Поставете капака Air Fryer и изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 10 минути.
- Когато програмата приключи, извадете хартиената подложка с пататника върху чиния и с помощта на друга чиния го обърнете. Плъзнете го обратно върху хартиената подложка и го върнете обратно в уреда.
- Отново изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 10 минути.
- Сервирайте веднага щом пататникът стане готов и му се насладете.
Рецептата не се получи. Водата е много малко,изпари се много бързо и даде грешка. Нещо не е точно в рецептата, ние оставаме без вечеря тази вечер 🙂
Съжаляваме, че когато сте приготвили рецептата, не се е получила. Препоръката Ви за добавяне на по-голямо количество вода е взета предвид и след повторно изпробване с нови стойности, рецептата е актуализирана.