Нарежете месото на хапки. Бланширайте домата във вряла вода (можете да използвате кана за загряване на вода, за да спестите време), обелете го и нарежете на едри кубчета.
Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) с настройка High.
Добавете олиото във вътрешния съд на Instant Pot.
Запържете месото до златист цвят.
Добавете ситно нарязания лук и запържете за още 3-4 минути.
Междувременно намачкайте нарязаното зеле с малко сол, за да поомекне.
Разбъркайте доматеното пюре в малко хладка вода.
Към месото и лука добавете солта, червения пипер и получената смес с доматено пюре. Разбъркайте.
Добавете зелето, овкусете с черен пипер и добавете водата и оцета.
Добавете и бланширания домат, нарязан на кубчета.
Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure(Високо налягане) на 20 минути.
Когато времето изтече, бързо освободете налягането.
Зелето е готово за консумация.
Бележки
По желание можете да довършите като го прехвърлите в тава и запечете в предварително загрята фурна за 15 минути на 220 градуса с вентилатор докато се изпари по-голямата част от водата.Ако използвате комбиниран уред – можете да довършите ястието като използвате запичащия капак. В случай, че при готвенето зелето е отделило твърде много вода, може част от нея да се отлее преди запичане.
Не се получи. Зелето не трябва да му се добавя вода, защото става много вода и след това на фурната ако се запече, започва да изгаря на такива високи градуси. Месото не се приготви добре и трябваше да продължа да го готвя в тенджера.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
Супер е 😉
Точно по рецептата, много добре се получи
Получи се невероятно Накрая запекох със запичащия капак за 10 мин.
Става чудно!
Чудесен резултат се получи!
Само замених водата с армея (сега й е сезон😉)
Не се получи.
Зелето не трябва да му се добавя вода, защото става много вода и след това на фурната ако се запече, започва да изгаря на такива високи градуси.
Месото не се приготви добре и трябваше да продължа да го готвя в тенджера.
Мммм, най-вкусното зеле, което някога съм правила….благодаря!
Всичко стана перфектно. Накрая запекох се запичащия капак на 10 минути на най-високата температура.