Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Свинско с прясно зеле
Instant Pot Bulgaria

Свинско с прясно зеле

4.71 от 17 гласове
Порции: 4
Обучение: Основно ястие
Кухня: Българска

Продукти
  

  • 500 гр. свинско месо врат, гърди или ребърца
  • 1/2 бр. глава лук
  • 20 гр. доматено пюре/паста
  • 850 гр. прясно зеле нарязано
  • 1 бр. домат среден около 150 гр.
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол + допълнително за намачкване на зелето
  • черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 80 мл. олио
  • 100 мл. вода

Method
 

  1. Нарежете месото на хапки. Бланширайте домата във вряла вода (можете да използвате кана за загряване на вода, за да спестите време), обелете го и нарежете на едри кубчета.
  2. Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) с настройка High.
  3. Добавете олиото във вътрешния съд на Instant Pot.
  4. Запържете месото до златист цвят.
  5. Добавете ситно нарязания лук и запържете за още 3-4 минути.
  6. Междувременно намачкайте нарязаното зеле с малко сол, за да поомекне.
  7. Разбъркайте доматеното пюре в малко хладка вода.
  8. Към месото и лука добавете солта, червения пипер и получената смес с доматено пюре. Разбъркайте.
  9. Добавете зелето, овкусете с черен пипер и добавете водата и оцета.
  10. Добавете и бланширания домат, нарязан на кубчета.
  11. Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
  12. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) на 20 минути.
  13. Когато времето изтече, бързо освободете налягането.
  14. Зелето е готово за консумация.

Бележки

По желание можете да довършите като го прехвърлите в тава и запечете в предварително загрята фурна за 15 минути на 220 градуса с вентилатор докато се изпари по-голямата част от водата.
Ако използвате комбиниран уред – можете да довършите ястието като използвате запичащия капак. В случай, че при готвенето зелето е отделило твърде много вода, може част от нея да се отлее преди запичане.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

8 отговорa за "Рецепта за Свинско с прясно зеле"

  1. Получи се невероятно Накрая запекох със запичащия капак за 10 мин.

  2. 5 звезди
    Чудесен резултат се получи!
    Само замених водата с армея (сега й е сезон😉)

  3. 2 звезди
    Не се получи.
    Зелето не трябва да му се добавя вода, защото става много вода и след това на фурната ако се запече, започва да изгаря на такива високи градуси.
    Месото не се приготви добре и трябваше да продължа да го готвя в тенджера.

  4. Мммм, най-вкусното зеле, което някога съм правила….благодаря!

  5. 5 звезди
    Всичко стана перфектно. Накрая запекох се запичащия капак на 10 минути на най-високата температура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
0.00 лв. / 0.00 €