Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Свинско с прясно зеле

Свинско с прясно зеле

4.69* от 16 гласа
Instant Pot Bulgaria
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 500 гр. свинско месо врат, гърди или ребърца
  • 1/2 бр. глава лук
  • 20 гр. доматено пюре/паста
  • 850 гр. прясно зеле нарязано
  • 1 бр. домат среден около 150 гр.
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол + допълнително за намачкване на зелето
  • черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 80 мл. олио
  • 100 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Нарежете месото на хапки. Бланширайте домата във вряла вода (можете да използвате кана за загряване на вода, за да спестите време), обелете го и нарежете на едри кубчета.
  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) с настройка High.
  • Добавете олиото във вътрешния съд на Instant Pot.
  • Запържете месото до златист цвят.
  • Добавете ситно нарязания лук и запържете за още 3-4 минути.
  • Междувременно намачкайте нарязаното зеле с малко сол, за да поомекне.
  • Разбъркайте доматеното пюре в малко хладка вода.
  • Към месото и лука добавете солта, червения пипер и получената смес с доматено пюре. Разбъркайте.
  • Добавете зелето, овкусете с черен пипер и добавете водата и оцета.
  • Добавете и бланширания домат, нарязан на кубчета.
  • Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) на 20 минути.
  • Когато времето изтече, бързо освободете налягането.
  • Зелето е готово за консумация.

Бележки

По желание можете да довършите като го прехвърлите в тава и запечете в предварително загрята фурна за 15 минути на 220 градуса с вентилатор докато се изпари по-голямата част от водата.
Ако използвате комбиниран уред – можете да довършите ястието като използвате запичащия капак. В случай, че при готвенето зелето е отделило твърде много вода, може част от нея да се отлее преди запичане.
ТАГОВЕ зеле, свинско месо

6 отговорa за "Рецепта за Свинско с прясно зеле"

  1. Получи се невероятно Накрая запекох със запичащия капак за 10 мин.

  2. 5 звезди
    Чудесен резултат се получи!
    Само замених водата с армея (сега й е сезон😉)

  3. 2 звезди
    Не се получи.
    Зелето не трябва да му се добавя вода, защото става много вода и след това на фурната ако се запече, започва да изгаря на такива високи градуси.
    Месото не се приготви добре и трябваше да продължа да го готвя в тенджера.

  4. Мммм, най-вкусното зеле, което някога съм правила….благодаря!

  5. 5 звезди
    Всичко стана перфектно. Накрая запекох се запичащия капак на 10 минути на най-високата температура.

4.69 from 16 votes (12 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.