Свинско с прясно зеле
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 500 гр. свинско месо врат, гърди или ребърца
- 1/2 бр. глава лук
- 20 гр. доматено пюре/паста
- 850 гр. прясно зеле нарязано
- 1 бр. домат среден около 150 гр.
- 1 с.л. оцет
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол + допълнително за намачкване на зелето
- черен пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 80 мл. олио
- 100 мл. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Нарежете месото на хапки. Бланширайте домата във вряла вода (можете да използвате кана за загряване на вода, за да спестите време), обелете го и нарежете на едри кубчета.
- Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) с настройка High.
- Добавете олиото във вътрешния съд на Instant Pot.
- Запържете месото до златист цвят.
- Добавете ситно нарязания лук и запържете за още 3-4 минути.
- Междувременно намачкайте нарязаното зеле с малко сол, за да поомекне.
- Разбъркайте доматеното пюре в малко хладка вода.
- Към месото и лука добавете солта, червения пипер и получената смес с доматено пюре. Разбъркайте.
- Добавете зелето, овкусете с черен пипер и добавете водата и оцета.
- Добавете и бланширания домат, нарязан на кубчета.
- Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) на 20 минути.
- Когато времето изтече, бързо освободете налягането.
- Зелето е готово за консумация.
Получи се невероятно Накрая запекох със запичащия капак за 10 мин.
Става чудно!
Чудесен резултат се получи!
Само замених водата с армея (сега й е сезон😉)
Не се получи.
Зелето не трябва да му се добавя вода, защото става много вода и след това на фурната ако се запече, започва да изгаря на такива високи градуси.
Месото не се приготви добре и трябваше да продължа да го готвя в тенджера.
Мммм, най-вкусното зеле, което някога съм правила….благодаря!
Всичко стана перфектно. Накрая запекох се запичащия капак на 10 минути на най-високата температура.