Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Супа с кори за лазаня, гъби и сметана

Супа с кори за лазаня, гъби и сметана

Все още няма оценка
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 27 мин
ТИП ЯСТИЕ Супа, Основно ястие
КУХНЯ Италианска
ПОРЦИИ 2

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 бр. глава лук ситно нарязан
  • 1 с.л. олио
  • 15 гр. гъби манатарки
  • 500 гр. пуешко месо смляно
  • 2 бр. скилидки чесън
  • 120 мл. бяло вино
  • 2 л. пилешки бульон
  • 5 бр. листа за лазаня
  • 1 ч.л. червен пипер на люспи (по избор)
  • 1 с.л. листа от мащерка
  • 150 мл. сметана за готвене високомаслена
  • 60 гр. пармезан
  • 1 бр. топка Моцарела
  • сол и черен пипер на вкус
  • 60 гр. песто (за сервиране)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и настройте таймера на 6 минути. Оставете уреда да загрее.
  • Добавете олиото и лука, и сотирайте, докато лукът придобие златист цвят.
  • В отделна купа поставете гъбите и ги залейте с вряла вода.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете пуешката кайма и я гответе до златисто. В случай, че се отдели течност, я изсипете внимателно от вътрешният съд.
  • Добавете чесъна и го сотирайте за 1 минута.
  • Добавете виното и продължете да готвите за 2-3 минути, докато течността се редуцира.
  • Във вътрешния съд добавете бульона и гъбите, заедно със водата, и натиснете бутона CANCEL.
  • Деглазирайте дъното на съда с дървена лъжица и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и отстранете капака.
  • Начупете на големи парчета корите за лазаня в ястието.
  • Добавете листата мащерка и лютия червен пипер (по желание).
  • Поставете отново херметичния капак и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High Pressure) и времето за готвене на 1 минута.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и отстранете капака.
  • Проверете готовността на корите за лазаня - те трябва да са ал денте (леко твърди и не докрай разварени).
  • Добавете сметаната и пармезана, и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) на High (Висока) степен и оставете супата да къкри за няколко минути.
  • Сервирайте в купички, като във всяка добавите половината от моцарелата и пестото. По желание поръсете с люспи червен пипер.
ТАГОВЕ пармезан, гъби, лук, бяло вино, пилешки бульон, моцарела, кори за лазаня, сметана за готвене, пуешка кайма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.