Супа с кори за лазаня, гъби и сметана
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. глава лук ситно нарязан
- 1 с.л. олио
- 15 гр. гъби манатарки
- 500 гр. пуешко месо смляно
- 2 бр. скилидки чесън
- 120 мл. бяло вино
- 2 л. пилешки бульон
- 5 бр. листа за лазаня
- 1 ч.л. червен пипер на люспи (по избор)
- 1 с.л. листа от мащерка
- 150 мл. сметана за готвене високомаслена
- 60 гр. пармезан
- 1 бр. топка Моцарела
- сол и черен пипер на вкус
- 60 гр. песто (за сервиране)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и настройте таймера на 6 минути. Оставете уреда да загрее.
- Добавете олиото и лука, и сотирайте, докато лукът придобие златист цвят.
- В отделна купа поставете гъбите и ги залейте с вряла вода.
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете пуешката кайма и я гответе до златисто. В случай, че се отдели течност, я изсипете внимателно от вътрешният съд.
- Добавете чесъна и го сотирайте за 1 минута.
- Добавете виното и продължете да готвите за 2-3 минути, докато течността се редуцира.
- Във вътрешния съд добавете бульона и гъбите, заедно със водата, и натиснете бутона CANCEL.
- Деглазирайте дъното на съда с дървена лъжица и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и отстранете капака.
- Начупете на големи парчета корите за лазаня в ястието.
- Добавете листата мащерка и лютия червен пипер (по желание).
- Поставете отново херметичния капак и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High Pressure) и времето за готвене на 1 минута.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и отстранете капака.
- Проверете готовността на корите за лазаня - те трябва да са ал денте (леко твърди и не докрай разварени).
- Добавете сметаната и пармезана, и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) на High (Висока) степен и оставете супата да къкри за няколко минути.
- Сервирайте в купички, като във всяка добавите половината от моцарелата и пестото. По желание поръсете с люспи червен пипер.