Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и настройте таймера на 6 минути. Оставете уреда да загрее.
Добавете олиото и лука, и сотирайте, докато лукът придобие златист цвят.
В отделна купа поставете гъбите и ги залейте с вряла вода.
Във вътрешния съд на Instant Pot добавете пуешката кайма и я гответе до златисто. В случай, че се отдели течност, я изсипете внимателно от вътрешният съд.
Добавете чесъна и го сотирайте за 1 минута.
Добавете виното и продължете да готвите за 2-3 минути, докато течността се редуцира.
Във вътрешния съд добавете бульона и гъбите, заедно със водата, и натиснете бутона CANCEL.
Деглазирайте дъното на съда с дървена лъжица и поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и отстранете капака.
Начупете на големи парчета корите за лазаня в ястието.
Добавете листата мащерка и лютия червен пипер (по желание).
Поставете отново херметичния капак и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High Pressure) и времето за готвене на 1 минута.
Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и отстранете капака.
Проверете готовността на корите за лазаня - те трябва да са ал денте (леко твърди и не докрай разварени).
Добавете сметаната и пармезана, и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) на High (Висока) степен и оставете супата да къкри за няколко минути.
Сервирайте в купички, като във всяка добавите половината от моцарелата и пестото. По желание поръсете с люспи червен пипер.