Сьомгова пъстърва със салата от патладжан и чушка
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. патладжан
- 1 бр. червена чушка
- 250 гр. сьомгова пъстърва филе
- 1/4 ч.ч. лук нарязан на кубчета
- 1/2 ч.ч. магданоз накълцан
- 1 ч.л. сол + допълнително за овкусяване на рибата
- 1 ч.л. балсамов оцет
- 3 ч.л. зехтин (1 ч.л. за пъстървата и 2 ч.л. за салатата)
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 бр. скилидка чесън смлян (по желание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програмата ROAST (ПЕЧЕНЕ) и настройте температурата на 200°C и време за готвене 25 минути.
- Направете няколко малки дупки по дължината на патладжана.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете патладжана в кошницата.
- След 10 минути, обърнете патладжана и добавете чушката. Когато програмата приключи, оставете зеленчуците в уреда за 10 минути.
- Извадете патладжана и чушката, и ги оставете настрани.
- Изплакнете и подсушете кошницата, и я поставете обратно в уреда.
- Изберете програмата ROAST (ПЕЧЕНЕ) и настройте температурата на 200°C и време за готвене 15 минути.
- Овкусете пъстървата със сол на вкус, черния пипер и зехтина.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете сьомговата пъстърва в кошницата.
- Почистете червената чушка от люспите и семките, и я нарежете на кубчета.
- Разрежете патладжана по дължина и извадете с лъжица месестата част. Нарежете на кубчета.
- За да приготвите салатата, смесете в купа червената чушка, патладжана, магданоза, лука, чесъна, лимоновия сок, балсамовия оцет, солта и зехтина. Подправете допълнително, ако е необходимо.
- Извадете сьомговата пъстърва от еър фрайъра, когато е добре изпечена. Сервирайте със салатата.