Салата с пилешко и сос барбекю
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. пилешки гърди
- 2 с.л. сос барбекю
- 80 гр. зелена салата
- 125 гр. чери домати нарязани на половинки
- 100 гр. черен боб отцеден и изплакнат
- 30 гр. сирене чедър (или друго по избор), настъргано
- 1/4 червен лук
- 1 бр. лайм
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Овкусете пилешкото месо със сос барбекю и поръсете със сол и черен пипер.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 8 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете месото в кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете месото.
- Мариновайте червения лук, като изстискате върху него сока от половин лайм и го поръсите с щипка сол.
- Когато пилешкото месо е готово, го оставете да “почине“ за около 5 минути.
подреждане на салатата
- В купа поставете зелената салата, чери доматите, черния боб и чедъра.
- Нарежете пилешкото месо на парчета и ги поставете върху останалите продукти. Най-отгоре добавете овкусения лук.