Рататуй
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. глава лук нарязан на ситно
- 1 бр. червена чушка нарязана на кубчета
- 400 гр. домати от консерва
- 3 бр. скилидки чесън настърган
- 2 бр. патладжани нарязан на шайби
- 2 бр. зелени тиквички нарязани на шайби
- 2 бр. жълти тиквички нарязани на шайби
- 5 бр. домати нарязани на шайби
- шепа босилек накълцан
- шепа магданоз накълцан
- 10 гр. пармезан за поръсване (по желание)
- зехтин при необходимост
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока), добавете зехтин и оставете уреда да загрее.
- Добавете лука и чушката. Сотирайте за 3-5 минути, докато омекнат
- Добавете доматите от консерва и чесъна.
- Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 10 минути.
- След като програмата приключи, освободете бързо налягането.
- Във вътрешния съд добавете зеленчуците, като като редувате патладжан, домат и двата вида тиквички.
- Поставете капака Air fryer и изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 20 минути.
- Докато зеленчуците се приготвят, направете песто, като смесите босилека, магданоза и зехтин.
- Сервирайте, като подредите различните зеленчуци един върху друг и полейте с песто. По желание добавете пармезан.