Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте олиото.
Поставете бутчетата в мазнината и ги запечатайте за 3-4 минути от всички страни, след което ги извадете и поставете в чиния.
Добавете лука и моркова в мазнината, и ги сотирайте.
Прибавете чесъна и доматите.
Добавете 2 ч.ч. вряла вода във вътрешния съд и деглазирайте дъното с шпатула. Уверете се, че по него няма останали залепнали парченца.
Добавете граха и солта, и разбъркайте.
Поставете бутчетата обратно в съда.
Добавете картофите. Не разбърквайте повече и изключете уреда.
Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене 10 минути.
Оставете налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
по желание
В малък съд загрейте маслото и запържете в него брашното до златисто.
Отстранете от котлона и след 30 секунди добавете червения пипер и разбъркайте.
Добавете запръжката в ястието.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на Lo/Low (Ниска) степен.
Оставете ястието да покъкри 4-5 минути.
Изключете уреда и подправете с магданоза и копъра.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
Бърза и лесна рецепта, изключително вкусно се получи! Благодарим! ☀️
Като за първо готвене с уреда и първо мое готвене в живота беше изключително вкусно и лесно за приготвяне.
Приготвих тази рецепта и се получи много вкусно!Благодаря.Ще споделя видео рецепта в канала си в Ютуб?