Пиле с портокалов дресинг
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. олио
- 400 гр. пилешки бутчета обезкостени
- 1 бр. червена чушка нарязана на кубчета
- 1 ч.л. джинджифил ситно нарязан
- 2 бр. скилидки чесън счукани
- 30 мл. оцет (оризов или друг според предпочитанията)
- 60 гр. кафява захар
- 2 бр. портокали (ще се използват кората и сокът от тях)
- 1 ч.л. лют червен пипер на люспи
- 60 мл. пилешки бульон
- 250 мл. портокалов сок
- 2-3 с.л. соев сос
- 1 с.л. царевично брашно
- 2 с.л. вода
за сервиране
- сварен ориз
- 1 бр. зелен лук ситно нарязан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и оставете уреда да загрее.
- Добавете олиото и пилешките бутчета във вътрешния съд. Сотирайте месото до получаване на златиста коричка, след което го извадете и оставете настрани.
- Добавете чушките и ги сотирайте за 2-3 минути, докато омекнат.
- Добавете джинджифила и чесъна, и ги гответе в продължение на няколко минути.
- Добавете оризовия оцет и деглазирайте дъното на вътрешния съд. Оставете течността се редуцира.
- Към съставките добавете захарта, портокаловите кори, червения пипер, пилешкия бульон, соевия сос и портокаловия сок. Оставете течността да заври, след което натиснете CANCEL (ОТКАЗ) и деглазирайте отново дъното на вътрешния съд.
- Върнете пилешкото месо обратно в съда, поставете херметичния капак и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) и времето за готвене на 1 минута.
- Когато програмата за готвене приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и отстранете капака.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
- В малка купичка смесете царевичното брашно и водата, и ги добавете към ястието. Разбъркайте, докато сосът се сгъсти.
- Сервирайте ястието с гарнитура от бял ориз и поръсено със ситно нарязан пресен лук.
Рецептата е много вкусна, но отнема 2 часа, не 25 мин. С рязането, готвенето на ориза и т.н. Освен това е по-подходяща за готвене на тиган/уок, отколкото в instant pot.
Първото ми готвене с уреда и се получи супер вкусно. Рецептата е жестока.., но само две порцийкиии.
Здравейте Велина,
Радваме се, че рецептата Ви е харесала. Ако желаете да видите необходимото количество за повече порции, можете да използвате калкулатора, приложен към нея.