До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пиле с портокалов дресинг

Пиле с портокалов дресинг

4.17* от 6 гласа
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 15 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Азиатска
ПОРЦИИ 2

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. олио
  • 400 гр. пилешки бутчета обезкостени
  • 1 бр. червена чушка нарязана на кубчета
  • 1 ч.л. джинджифил ситно нарязан
  • 2 бр. скилидки чесън счукани
  • 30 мл. оцет (оризов или друг според предпочитанията)
  • 60 гр. кафява захар
  • 2 бр. портокали (ще се използват кората и сокът от тях)
  • 1 ч.л. лют червен пипер на люспи
  • 60 мл. пилешки бульон
  • 250 мл. портокалов сок
  • 2-3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 2 с.л. вода

за сервиране

  • сварен ориз
  • 1 бр. зелен лук ситно нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете олиото и пилешките бутчета във вътрешния съд. Сотирайте месото до получаване на златиста коричка, след което го извадете и оставете настрани.
  • Добавете чушките и ги сотирайте за 2-3 минути, докато омекнат.
  • Добавете джинджифила и чесъна, и ги гответе в продължение на няколко минути.
  • Добавете оризовия оцет и деглазирайте дъното на вътрешния съд. Оставете течността се редуцира.
  • Към съставките добавете захарта, портокаловите кори, червения пипер, пилешкия бульон, соевия сос и портокаловия сок. Оставете течността да заври, след което натиснете CANCEL (ОТКАЗ) и деглазирайте отново дъното на вътрешния съд.
  • Върнете пилешкото месо обратно в съда, поставете херметичния капак и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) и времето за готвене на 1 минута.
  • Когато програмата за готвене приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и отстранете капака.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • В малка купичка смесете царевичното брашно и водата, и ги добавете към ястието. Разбъркайте, докато сосът се сгъсти.
  • Сервирайте ястието с гарнитура от бял ориз и поръсено със ситно нарязан пресен лук.
ТАГОВЕ пилешки бутчета, пилешки бульон, соев сос, сок от портокал, царевично брашно, оцет, джинджифил, чесън

3 отговорa за "Рецепта за Пиле с портокалов дресинг"

  1. 1 звезда
    Рецептата е много вкусна, но отнема 2 часа, не 25 мин. С рязането, готвенето на ориза и т.н. Освен това е по-подходяща за готвене на тиган/уок, отколкото в instant pot.

  2. 5 звезди
    Първото ми готвене с уреда и се получи супер вкусно. Рецептата е жестока.., но само две порцийкиии.

    1. Здравейте Велина,
      Радваме се, че рецептата Ви е харесала. Ако желаете да видите необходимото количество за повече порции, можете да използвате калкулатора, приложен към нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.