Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пиле по индийски

Пиле по индийски

4.77* от 13 гласа
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Индийска
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. олио
  • 1 бр. глава лук нарязан на кубчета
  • 2 с.л. паста от чесън и джинджифил
  • 1 с.л. гарам масала (микс от кориандър, кимион, кардамон, канела, индийско орехче, черен пипер, карамфил)
  • 1 ч.л. чили на прах или на вкус
  • 1 ч.л. сминдух на прах или семена (по желание)
  • 1 ч.л. кимион
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.ч. вода
  • 2-3 бр. пилешки гърди без кожа, нарязани на хапки (300 гр.)
  • 400 гр. нахут от консерва
  • 250 мл. заквасена сметана или кисело мляко
  • 1 с.л. масло
  • сол и черен пипер на вкус

за ориза

  • 1 ч.ч. ориз басмати
  • 1 ч.ч. вода
  • 1/2 ч.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете олиото и лука, и сотирайте за 2-3 минути, докато лукът омекне.
  • Добавете пастата от чесън и джинджифил, и сотирайте за още 1-2 минути като разбърквате често.
  • Добавете всички подправки (гарам масала, чили, сминдух, кимион) и сотирайте за още 1 минута.
  • Добавете доматеното пюре и водата, и разбъркайте.
  • Добавете пилешките месо и нахута.
  • В допълнителен съд, подходящ за топлинна обработка, поставете ориза, водата и солта.
  • Във вътрешния съд поставете мултифункционалната решетка, като я сложите на дългите ръкохватки, така че да не докосва храната.
  • Поставете допълнителния съд с ориза върху решетката.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене 5 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
  • Извадете съда с ориза и го разбъркайте с вилица.
  • Разбъркайте ястието добре, добавете сметаната, маслото и подправете със сол и черен пипер.
  • Сервирайте ястието върху ориза. Добавете наан или роти (видове индийски хляб) и се насладете.
ТАГОВЕ заквасена сметана, пилешки гърди, сминдух, чили, нахут, джинджифил, чесън, доматено пюре, масло, ориз, лук

4 отговорa за "Рецепта за Пиле по индийски"

  1. Невероятно вкусно, подправките са уникални и правят ястието неустоимо, дори децата ми на 9 и 15г много го харесаха.

  2. 5 звезди
    Рецептата стана идеално!
    Едно малко съветче- може би маалко по малко вода да се сложи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.