Патешки бутчета и салата с портокал
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. патешки бутчета измити и подсушени
- 1 ч.л. морска сол
- 1 1/2 ч.л. захар
- 1/4 ч.л. черен пипер смлян
- 1 бр. скилидка чесън
- портокалова кора настъргана
- олио
за салата и соса
- 1 бр. портокал изстискан и нарязан на парченца
- 40 гр. жито или друга зърнена храна, сварена
- 80 гр. рукола
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Смесете солта, захарта, черния пипер, чесъна и портокаловата кора. Разбъркайте, докато се образува гъста паста.
- Намажете патешките бутчета от двете страни с пастата. Поставете ги за една нощ в хладилник, без да ги покривате.
- На дъното на вътрешния съд добавете малко количество олио и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Избършете бутчетата с кухненска хартия и ги поставете във вътрешния съд с кожата надолу. Сотирайте и от двете страни до получаване на кафеникав загар.
- Обърнете бутчетата. Деглазирайте дъното на съда и поставете капака за готвене под налягане. Изчакайте около 5 минути, без да избирате програма, за да може месото да поеме отделените сокове.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 40 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягане, извадете патешките бутчета и ги оставете настрани.
- Деглазирайте дъното на вътрешния съд, за да премахнете всички полепнали парченца и изсипете отделения бульон в буркан или чаша.
- Полейте сварените зърна с 1 с.л. от бульона и ги поставете в кошницата Air fryer или върху приставката за дехидратиране.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 191˚С и времето за готвене на 8 минути, след което натиснете Start.
- Когато програмата приключи, извадете житото (или зърнената храна, която сте избрали) и го поставете в чиния.
- Поставете патешките бутчета в кошницата Air Fryer.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 191˚С и времето за готвене на 7 минути, след което натиснете Start.
- В купа смесете житото, парченцата портокал и руколата.
- Когато патешките бутчета са готови, ги добавете към салатата.
- Сместе портокаловия сок с бульона, и полейте ястието.