До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Патещки бутчета и салата с портокал

Патешки бутчета и салата с портокал

4* от 2 гласа
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 1 ч 5 мин
за мариноване 12 часове
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. патешки бутчета измити и подсушени
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1 1/2 ч.л. захар
  • 1/4 ч.л. черен пипер смлян
  • 1 бр. скилидка чесън
  • портокалова кора настъргана
  • олио

за салата и соса

  • 1 бр. портокал изстискан и нарязан на парченца
  • 40 гр. жито или друга зърнена храна, сварена
  • 80 гр. рукола

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Смесете солта, захарта, черния пипер, чесъна и портокаловата кора. Разбъркайте, докато се образува гъста паста.
  • Намажете патешките бутчета от двете страни с пастата. Поставете ги за една нощ в хладилник, без да ги покривате.
  • На дъното на вътрешния съд добавете малко количество олио и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Избършете бутчетата с кухненска хартия и ги поставете във вътрешния съд с кожата надолу. Сотирайте и от двете страни до получаване на кафеникав загар.
  • Обърнете бутчетата. Деглазирайте дъното на съда и поставете капака за готвене под налягане. Изчакайте около 5 минути, без да избирате програма, за да може месото да поеме отделените сокове.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 40 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягане, извадете патешките бутчета и ги оставете настрани.
  • Деглазирайте дъното на вътрешния съд, за да премахнете всички полепнали парченца и изсипете отделения бульон в буркан или чаша.
  • Полейте сварените зърна с 1 с.л. от бульона и ги поставете в кошницата Air fryer или върху приставката за дехидратиране.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 191˚С и времето за готвене на 8 минути, след което натиснете Start.
  • Когато програмата приключи, извадете житото (или зърнената храна, която сте избрали) и го поставете в чиния.
  • Поставете патешките бутчета в кошницата Air Fryer.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 191˚С и времето за готвене на 7 минути, след което натиснете Start.
  • В купа смесете житото, парченцата портокал и руколата.
  • Когато патешките бутчета са готови, ги добавете към салатата.
  • Сместе портокаловия сок с бульона, и полейте ястието.
ТАГОВЕ чесън, портокал, захар, жито, патешки бутчета, морска сол, рукола

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.