Панирана риба в картофен чипс със сол и оцет
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 300 гр. риба треска филе
- 100 гр. картофен чипс със сол и оцет
- 45 гр. брашно
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1 бр. яйце разбито
- 20 гр. майонеза
- сос тартар за сервиране
- лимонови резени за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете картофения чипс със сол и оцет в плик за храна с цип и използвайте точилка, за да го натрошите до консистенцията на панко (трохи за паниране / галета).
- Подготовка на сместа за овалване: Смесете брашното и червения пипер в плитка чиния. Смесете разбитото яйце и майонезата във втори плитък съд. В трета плитка чиния поставете натрошения картофен чипс.
- Нарежете рибата на 3 парчета.
- Оваляйте рибата първо в брашнената смес, след това в яйчената смес и накрая оваляйте в натрошения картофен чипс, като притиснете добре и от двете страни, така че трохите да полепнат хубаво.
- Намазнете приставката за готвене.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190°C и времето за готвене на 10 мин., след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add Food (Добавяне на храна), поставете рибата върху вече намазнената приставка в кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn food (Обръщане/Разбъркване на храната), обърнете всяко от парчетата.
- Когато времето за готвене изтече, извадете внимателно филетата риба и сервирайте топли със сос тартар и лимонови резени (по желание).
Много добре се получи с филе от хек.