Нудли от сладък картоф с гъби шийтаке по азиатски
Оборудване
- Уред за рязане на спирали и зеленчукови спагети
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 с.л. кокосов сос Amino стил терияки (алтернатива на соевия сос)
- 1 с.л. бял оцет
- 2 ч.л. зехтин
- 1 ч.л. сусамово масло
- 1 с.л. мед
- 1/4 ч.л. къри люспи лют червен пипер
- 3 бр. скилидки чесън смлени
- 1 бр. сладък картоф голям, обелен и нарязан спираловидно на нудли
- 450 гр. гъби шийтаке нарязани на филийки
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1/4 ч.ч. пресен магданоз нарязан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В голяма купа разбъркайте кокосовия сос, оцет, зехтин, сусамово масло, мед, лют червен пипер и чесън.
- Поставете нудлите от сладък картоф и гъбите шийтаке в соса и разбъркайте внимателно, така че да ги покриете добре. Покрийте с чиния или алуминиево фолио и оставете да поемат ароматите в хладилник за 30 минути.
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете зеленчуковия бульон. Поставете решетката за готвене на пара. Поставете кошницата за готвене на пара върху нея. Изсипете купата с картофени нудли и гъби в кошницата. Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 3 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).