Кремообразна полента (качамак)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 3 с.л. масло обезсолено
- 1 бр. шалот нарязан на кубчета
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 4 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. пармезан настърган, + 1/2 ч.ч. допълнително за гарнитура
- 1 ч.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете 1 с.л. масло във вътрешния съд и изчакайте, докато се разтопи.
- Добавете шалота и сотирайте за 1 минута.
- Добавете царевичното брашно, водата и солта, и разбъркайте добре.
- Настройте времето за готвене на 7 минути и разбърквайте периодично. Ако усетите, че полентата започва да загаря на дъното, можете да намалите степента на програмата.
- Когато програмата приключи, полентата трябва да изглежда кремообразна и напълно готова. Ако е необходимо, включете програмата за още 2-3 минути.
- Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ) и добавете останалото масло, след което разбъркайте.
- Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре, докато се разтопи напълно.
- Похлупете уреда със стъклен капак и оставете ястието така за около 5 минути.
- Сервирайте, като гарнирате с останалия пармезан.