До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Боб по манастирски

Боб по манастирски

4.60* от 22 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 350 гр. зрял фасул (боб)
  • 70 мл. олио
  • 1 бр. глава лук
  • 1 бр. морков
  • 30 гр. корен от целина
  • 1 бр. червена чушка
  • 1 бр. зелена чушка
  • 1 бр. люта чушка (по желание)
  • 250 гр. домати нарязани на кубчета (пресни или от консерва)
  • 1 с.л. червен пипер
  • сол (на вкус)
  • чубрица (на вкус)
  • сминдух (на вкус)
  • девисил (на вкус)
  • джоджен (на вкус)
  • 2 л. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Накиснете боба във вода няколко часа предварително (препоръчително е от предишната вечер).
  • След като набъбне достатъчно, прецедете и изплакнете боба с чиста вода.
  • Почистете, обелете и нарежете лука, моркова, целината и чушките.
  • Във вътрешния съд добавете накиснатия боб, водата, олиото, чушките, доматите, лука, моркова, целината, солта, чубрицата и лютата чушка, и разбъркайте.
  • Добавете червения пипер и не разбърквайте повече. Поставете капака за готвене под налягане.
  • Изберете програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на HIGH (ВИСОКО) и време за готвене 20 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено.
  • Отворете капака на уреда и добавете останалите сухи, стрити подправки, и разбъркайте.
  • Поставете отново херметичния капак или капак от закалено стъкло, и оставете ястието да почине за около 10 минути, след което му се насладете.

Бележки

* Последна актуализация на рецептата - 04.2023 г.
ТАГОВЕ чубрица, лук, зелена чушка, боб, моркови, червена чушка, целина, домати, джоджен

5 отговорa за "Рецепта за Боб по манастирски"

  1. 1 звезда
    Написали сте само времето за готвене. Защо? От 30 мин след края на готвенето (които бяха над 20 минути, ако броим времето и за pre-heat) все още уреда на освобождава ястието за консумация. Общо са минали над 60 минути, в които чакаме яденето да стане готово. Абсолютно некоректно е да обявявате време за готвене 20 минути. Вие реално отразявате тук времето само за едната ви стъпка от общо три в програмата за готвене…

  2. 10 минути са крайно недостатъчни – след 5 часово киснене и 20 минути готвене под налягане бобът на Крина беше все още суров.

    1. Здравейте,

      Времето за приготвянето на боба под налаягане зависи най-вече от сорта му, както и от периода, за който е бил накиснат предварително. Направихме уточнение към рецептата, че е препоръчително той да бъде за една нощ. Надяваме се следващия път да получите по-успешен резултат.

  3. 5 звезди
    Разкошно се получи, боб като този по хижите стана! Само бих коригирал времето за готвене под налягане – 20 мин., поне за този боб, който аз ползвах – Крина, предварително накиснат за 4 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.