Коледни овесени бисквитки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 120 гр. масло безсолно, на стайна температура
- 210 гр. светла кафява захар
- 130 гр. брашно универсално
- 45 гр. овесено брашно
- 1 бр. яйце
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 20 гр. овесени ядки цели
- 80 гр. орехи или пекани, нарязани на ситно
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. канела по желание, на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа, с помощта на миксер, разбийте маслото и захарта на средна скорост, до получаване на лека и пухкава текстура.
- Добавете яйцето и ванилията, и разбъркайте.
- Към получената смес прибавете брашното, овесеното брашно, солта, канелата, бакпулвера, овесените ядки, пеканите/орехите и разбъркайте с помощта на шпатула до пълното смесване на всички съставки.
- За да оформите бисквитките, вземете част от тестото, направете топчета и след това леко ги сплескайте.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 6 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете хартията за печене (препоръчително е да бъде перфорирана) и подредете бисквитите, като оставяте разстояние между тях.
- Когато програмата приключи, внимателно извадете бисквитите и ги оставете да изстинат. Да Ви е сладко!