Киш без тесто с три вида месо
Оборудване
- Керамичен съд за фурна или форма с падащо дъно (18 см. за уред 5.7 литра, 20 см. за уред 7.6/8 литра)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. слайса бекон нарязан на парчета
- 1 ч.ч. месо от наденица раздробено (150 гр.)
- 1/2 ч.ч. шунка нарязана на кубчета (80 гр.)
- 2 с.л. зехтин
- 6 бр. яйца големи, разбити
- 1/2 ч.ч. прясно мляко (125 мл.)
- 1/4 ч.л. сол
- 1/8 ч.л. черен пипер
- 2 бр. връзки зелен лук нарязани
- 1 ч.ч. кашкавал настърган (250 гр.)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SOUTE (СОТИРАНЕ).
- Щом уредът достигне необходимата температура, добавете зехтина, шунката, наденицата и бекона, и сотирайте до получаване на кафеникав загар. Ако използвате месо от сурова наденица, уверете се, че е добре сготвено.
- В отделна купа разбийте яйцата, млякото, солта и пипера.
- Добавете вече запечените бекон, наденица и шунка, добавете лука и кашкавала, и разбъркайте докато се смесят добре.
- Изсипете получената смес в предварително намазнен керамичен съд за фурна или форма с падащо дъно.
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 1 чаша (250 мл.) вода и поставете решетката за готвене на пара.
- Покрийте съда с киша с фолио, без да го притискате плътно, и го поставете внимателно върху решетката.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) и време 30 мин.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 мин., след което бързо освободете останалото налягане.
- Внимателно извадете съда и премахнете фолиото.
Стана прекалено солено. На семейството ни не ни допадна.