Хрупкави веган “крилца” от карфиол
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. карфиол глава
За течната панировка
- 4 с.л. брашно от нахут
- 2 ч.л. червен пипер пушен
- 1 ч.л. кукркума на прах
- 1 ч.л. чили на прах
- 3/4 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 8 с.л. бадемово мляко
За Панко панировката
- 70 гр. панко или галета
- 2 ч.л. червен пипер пушен
- 1/2 ч.л. черен пипер
- щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Начупете карфиола на цветчета и го изплакнете с вода. Оставете го настрани.
- В купа смесете съставките за течната панировка и ги разбъркайте добре.
- В отделна купа смесете всички съставки за Панко панировката.
- Вземете едно цветче карфиол и го оваляйте в течната панировка, след което го покрийте с Панко сместа. Поставете го в чиния. Повторете същите стъпки за всички цветчета.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 10 мин., след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете подготвените “крилца“ карфиол.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете “крилцата“ карфиол за равномерно приготвяне.