2бр.крушизрели, обелени, с премахната сърцевина и нарязани на хапки или пасирани
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В голяма купа разбъркайте с миксер маслото и захарта за 3-4 минути, докато станат леки и пухкави.
Добавете яйцата едно по едно докато продължавате да разбърквате.
В отделна купа смесете брашното, орехите, канелата, индийското орехче и солта. Добавете ги в голямата купа, като разбъркате колкото да се смесят. Не прекалявайте с разбъркването.
Добавете и крушите и разбъркайте отново.
Прехвърлете сместа в предварително намазнената (дъното и стените) силиконова форма за хляб. Покрийте с алуминиево фолио за печене.
Във вътрешния съд на Instant Pot дoбавете 750 мл. студена вода и поставете решетката за готвене на пара. Внимателно сложете формата за хляб върху решетката (може да използвате и слинг).
Поставете капака за готвене под налягане. Уверете се, че механизмът за изпускане на пара е на позиция Vent/Venting (Освобождаване).
Настройте програма STEAM (ГОТВЕНЕ НА ПАРА) на 20 минути. Важно: Програмата няма да отброява оставащото време, защото уредът няма да достигне необходимото налягане (тъй като е на позиция Vent/Venting и изпуска пара), така че използвайте втори таймер за 20 минути. Това време е необходимо за втасване.
След като изтекат 20 минути спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ) и преместете механизма за изпускане на пара на Seal/Sealing (Запечатване).
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 40 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 15 МИН., след което освободете бързо останалата пара (QR).
Охладете хляба във формата за 45 минути до 1 час, преди да го извадите и нарежете.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.