Греяно вино
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. бутилки червено вино
- 120 гр. захар кристална
- 2 бр. пръчки канела цели
- 60 гр. дехидратирани ябълки
- 6 бр. карамфил зърна (5-7 бр.)
- 3 бр. звездовиден анасон
- 2 ч.л. портокалов зест (сушена портокалова кора, настъргана)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете всички сухи съставки във вътрешния съд на Instant Pot.
- Добавете червеното вино и разбъркайте.
- Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 1 минута.
- Когато времето изтече изключете програма Keep Warm с CANCEL (ОТКАЗ). Изключете уреда от контакта.
- Освободете бързо налягането, като използвате метода с няколко кратки изпускания.
- Сервирайте топло.