Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пуканки

Пуканки

4.60 от 5 гласове
Обучение: Снак

Продукти
  

  • 2 с.л. кокосово масло
  • 100 гр. царевица за пукане
  • 25 гр. масло

Екипировка

  • Стъклен капак

Method
 

  1. Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече).
  2. Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 2 супени лъжици кокосово масло и оставете да се разтопи напълно. С помощта на шпатула разнесете маслото, така че да покрие основата навсякъде.
  3. Добавете няколко зрънца царевица за тест и изчакайте, докато започнат да се пукат.
  4. След това добавете останалата царевица на равномерен слой.
  5. Поставете стъкления капак и с помощта на ръкавици извадете вътрешния съд от основния корпус. Започнете внимателно да го разклащате като се уверите, че зрънцата са на равномерен слой и напълно покрити с кокосовото масло.
  6. Оставете вътрешния съд извън основния корпус за 30 секунди. НЕ спирайте програма програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) през това време.
  7. Поставете вътрешния съд обратно в основния корпус. Зрънцата царевица трябва да започнат да се пукат не след дълго.
  8. След като зрънцата започнат да се пукат, открехнете леко капака, за да излиза парата.
  9. Когато пукванията се забавят и намалеят до едно на всеки няколко секунди, свалете капака и извадете вътрешния съд от основния корпус.
  10. Незабавно прехвърлете прясно приготвените пуканки в голяма купа или дълбока чиния.
  11. Измийте и подсушете вътрешния съд (или използвайте резервен такъв). Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на Normal. Разтопете маслото докато започне леко за покафенява и внимателно и равномерно полейте с него пуканките. Добавете сол или захар или любимите си подправки на вкус.

Бележки

През цялото време на изпукването придържайте леко капака, като внимавате да не се изгорите.
Рецептата не е подходяща за приготвяне в модела Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

6 отговорa за "Рецепта за Пуканки"

  1. В точка 1.Изберетме програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече), коя степен от 1 до 6 на ИП Про Крисп+АФ?

    1. Здравейте,

      При Вашия модел следва да изберете висока степен на темературата, т.е. L6

    1. Здравейте,

      Рецептата не е предназначена за приготвяне на пуканки в плик.

    1. Не, необходимо е поне минимално количество мазнина за програма Saute, в противен случай зрънцата царевица ще загорят. Дори някои да успеят да се пукнат, ще са единични звънца. Препоръчваме използването на кокосова мазнина, тъй като спецификите й, като точка на димене и др, перфектно се съчетават с процеса на домашно приготвени пуканки, С други видове мазнини, като зехтин например, зрънцата ще загорят много по-лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
0.00 лв. / 0.00 €