До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Фалафел

Фалафел

4.67* от 3 гласа
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 25 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Компонент
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Допълнителен съд с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за фалафела

  • 1 бр. консерва нахут (400 гр.)
  • 1/2 бр. глава червен лук нарязан на кубчета
  • 25 гр. магданоз нарязан на ситно
  • 1/3 ч.ч. тиквичка (80 гр.) настъргана
  • 3 бр. скилидки чесън счукан
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. брашно с набухвател (може и безглутеново)
  • 2 с.л. чиа (или смлени ленени семена)
  • зехтин

за салатата

  • 1 бр. краставица обелена и нарязана на парченца
  • 1/2 бр. глава червен лук нарязан на жулиени
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 25 гр. листа от мента нарязани на ситно
  • сол и черен пипер на вкус

за млечния сос

  • 1 ч.ч. кисело мляко пълномаслено
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на фалафела

  • Поставете всички съставки за фалафела (нахут, червен лук, магданоз, тиквичка, чесън, брашно, чия, кимион и сол) в кухненски робот и пасирайте добре.
  • Намазнете допълнителния съд със зехтин и изсипете получената смес в него.
  • Загладете сместа с помощта на шпатула и намазнете с допълнително зехтин отгоре.
  • Поставете съда в уреда и изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 25 минути.
  • Гответе фалафела до получаване на златист загар (проверете готовността му към средата на зададеното време).

на салатата (по желание)

  • В купа смесете краставицата и червения лук.
  • Овкусете със сол и добавете лимоновия сок. Оставете салатата "да почине".
  • Изцедете водата от салатата и добавете ментата. Разбъркайте добре.
  • Овкусете със зехтин, сол (ако е необходимо) и черен пипер на вкус.

на млечния сос (по желание)

  • Смесете киселото мляко с лимоновия сок.
  • Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  • Когато фалафелът е готов, го извадете и го оставете да "си почине".
  • Сервирайте фалафела заедно със салатата и млечния сос.
ТАГОВЕ нахут, чесън, брашно, кисело мляко, лимон, тиквички, червен лук, магданоз, краставица, чиа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.