Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията докато вече не усещате кристалчета захар в разтрита между пръстите капка.
Добавете мазнината на тънка струя, като продължавате да разбивате.
Добавете настърганата кора на половин лимон.
Разбъркайте киселото мляко, добавете го към сместа и хомогенизирайте.
Добавете на 2-3 пъти пресятото с бакпулвера брашно. Намалете скоростта на миксера на ниска и разбъркайте (или разбъркайте с шпатула).
Изсипете 3/4 от сместа в предварително добре намаслена форма за кекс.
В отделен съд разбъркайте какаото с 2 с.л. вода.
Добавете вече разводненото какао в остатъка от сместа за кекс и хомогенизирайте с шпатула. Разбъркайте леко, без да прекалявате.
Изсипете на равномерна лента тъмната смес върху светлата.
С помощта на шишчето и с вълнообразно движение размесете леко двата цвята смес.
Поставете мултифункционалната решетка със сгънати дръжки на дъното на вътрешния съд.
Поставете капакa Air Fryer.
Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 45 мин., след което натиснете Start.
Когато уредът достигне необходимата температура, поставете формата за кекс върху решетката и отново поставете капака.
Когато времето за готвене изтече, проверете с клечка готовността на кекса. Ако сте доволни от резултата, извадете внимателно горещата форма от вътрешния съд, поставете я върху топлоустойчива решетка/поставка и оставете кекса да се охлади напълно в нея.
След като се охлади, извадете и украсете кекса, като го поръсите с пудра захар през цедка.
👌👌👌 Very tasty
👌👌👌 Very tasty
Здравейте, може ли в силиконова форма вместо метална?
СУПЕР!