1кг.доматидобре узрели, настъргани на едро ренде, без люспите
2бр.глави лукмалки, нарязан на малки кубчета
1бр.букла фидеили 3 с.л. паста за супа*
2с.л.олио
1с.л.краве масло
1 1/2ч.л.сол
1ч.л.захар
щипка черен пипермлян
2бр.стръка магданознарязан на ситно
1бр.стрък свеж девесилнарязан на ситно
200мл.вряла вода
100мл.сметана за готвенетечна, неподсладена
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
Добавете олиото и маслото.
След като мазнината загрее, добавете лука и го сотирайте за кратко.
Натрошете фидето и го добавете към лука. Сотирайте за кратко, докато пастата стане златиста.
Добавете захарта и разбъркайте.
Добавете доматите, солта и черния пипер, и задушете за 5 минути, като разбърквате от време на време. Изключете програмата с бутон CANCEL.
Добавете водата, разбъркайте и деглазирайте старателно дъното на съда, ако е необходимо.
Настройте уреда на програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) за 6 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за минимум 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара (QR). Отворете капака.
Добавете сметаната на струйка, при непрекъснато бавно разбъркване.
Добавете нарязаните магданоз и девисил, опитайте и ако е необходимо, добавете още малко сол и захар.
Сервирайте супата топла. Да Ви е сладко!
Видео
Бележки
Можете да използвате традиционна италианска паста за супа Ditalini rigati n.47.
ТАГОВЕ масло, домати, лук, захар, фиде, сметана за готвене
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.