Доматена супа
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 кг. домати добре узрели, настъргани на едро ренде, без люспите
- 2 бр. глави лук малки, нарязан на малки кубчета
- 1 бр. букла фиде или 3 с.л. паста за супа*
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. краве масло
- 1 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- щипка черен пипер млян
- 2 бр. стръка магданоз нарязан на ситно
- 1 бр. стрък свеж девесил нарязан на ситно
- 200 мл. вряла вода
- 100 мл. сметана за готвене течна, неподсладена
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете олиото и маслото.
- След като мазнината загрее, добавете лука и го сотирайте за кратко.
- Натрошете фидето и го добавете към лука. Сотирайте за кратко, докато пастата стане златиста.
- Добавете захарта и разбъркайте.
- Добавете доматите, солта и черния пипер, и задушете за 5 минути, като разбърквате от време на време. Изключете програмата с бутон CANCEL.
- Добавете водата, разбъркайте и деглазирайте старателно дъното на съда, ако е необходимо.
- Настройте уреда на програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) за 6 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за минимум 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара (QR). Отворете капака.
- Добавете сметаната на струйка, при непрекъснато бавно разбъркване.
- Добавете нарязаните магданоз и девисил, опитайте и ако е необходимо, добавете още малко сол и захар.
- Сервирайте супата топла. Да Ви е сладко!
Бележки
- Можете да използвате традиционна италианска паста за супа Ditalini rigati n.47.