Бутерки с крем и глазура
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 250 гр. бутер тесто охладено
- 60 гр. крем за мазане (например лешников, фъстъчен или друг по избор)
- прясно мляко кондензирано
- брашно за поръсване
за глазурата
- 40 гр. крема сирене на стайна температура
- 20 гр. пудра захар
- 1 с.л. прясно мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
на бутерките
- Набрашнете кухненския плот и разточете бутер тестото на голям правоъгълник с дебелина около 3 мм.
- Поставете крема в подходящ съд и го загрейте за кратко в микровълнова фурна или на котлона, докато омекне.
- Разнесете крема равномерно върху бутер тестото.
- Прегънете тестото на две, така че кремът да остане по средата между двата пласта.
- Нарежете тестото на ленти с ширина около 1 см.
- Хванете двата края на всяка лента и я усучете.
- Увийте лентата около пръста си, за да придобие формата на геврече или розичка.
- С помощта на готварска четка намажете всяка лента с кондензирано мляко, за да се глазира при печенето.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 171°C и времето за готвене на 10 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food поставете хартия за печене на дупки върху приставката и подредете бутерките. Ако е необходимо, печете на порции.
на глазурата
- Догато бутерките се пекат, смесете крема сиренето с пудрата захар и разбъркайте.
- Добавете прясното мляко към сместа.
- Когато програмата приключи, извадете сладките и ги оставете да изстинат.
- Когато са напълно изстинали, намажете бутерките с глазурата. Да Ви е сладко.