Коледен сладкиш
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. яйца
- 1 бр. кисело мляко
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1 ч.л. мая на прах
- 1 бр. лимон настъграна кора
- Пудра захар за украса
- 100 гр. ядки (орехи, бадеми, шам-фъстък и др.)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа разбийте киселото мляко, захарта и двете яйца.
- Добавете брашното, маята, лимоновата кора и олиото и разбийте, докато се смесят добре.
- Прехвърлете готовата смес в кръгла форма за печене.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 25 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете формата в кошницата.
- Оставете да се пече за 15 минути и направете кръстообразен разрез отгоре, за да не се надуе и да се изпече добре отвътре.
- Изберете отново програма BAKE (ПЕЧЕНЕ) и задайте време за готвене 30 минути и температура 205°C.
- Когато програмата приключи, извадете сладкиша и го оставете да изстине.
- Поръсете с пудра захар. Да Ви е сладко.