До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пилешко филе с италиански сос

Пилешко филе с италиански сос

5* от 4 гласа
Coco Morante
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 13 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Италианска
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 680 гр. пилешки гърди обезкостени
  • 1 ч.л. морска сол фина
  • 1 ч.л. черен пипер смлян
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 3 бр. скилидки чесън нарязан
  • 1 бр. глава лук нарязан
  • 225 гр. гъби кремини
  • 1 ч.л. италиански микс
  • 120 мл. бяло вино сухо
  • 100 гр. сушени домати
  • 200 гр. бейби спанак
  • 2 с.л. пресен босилен накълцан
  • 3 с.л. крема сирене
  • 80 гр. сирене Пекорино Романо
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 1 с.л. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Подсушете пилешките гърди с кухненска хартия и ги поръсете от всички страни със сол и черен пипер.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете зехтина и го оставете да загрее за около 2 минути.
  • С помощта на щипки, добавете пилешкото месо и го сотирайте по 2 минути от двете страни, докато стане леко кафяво на цвят. Извадете го и го оставете настрани.
  • Добавете чесъна, лука и гъбите, и ги сотирайте за 4 минути, докато лукът започне да омеква, а гъбите да се свиват и да отделят течността си.
  • Добавете италианската подправка, бялото вино и сушените домати, и разбъркайте добре, докато съставките се смесят напълно.
  • С помощта на дървена лъжица деглазирайте дъното на вътрешния съд, така че да няма залепнали частици по него.
  • Когато виното започне да се изпарява, добавете месото на един ред, след което изключете програмата.
  • Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 5 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
  • Извадете пилешкото месо и го поставете в чиния.
  • Изберете отново програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и добавете спанака и босилека. Разбъркайте и сотирайте за около 1 минута.
  • Добавете двата вида сирене и гответе за още 1 минута.
  • В малка купа смесете царевичното брашно и водата, и разбъркайте.
  • Добавете сместта към ястието и разбърквайте в продължение на още 1 минута, докато сосът се сгъсти.
  • Сервирайте пилешкото месо, като го гарнирате със зеленчуците и полеете със соса.
ТАГОВЕ спанак, гъби, крема сирене, лук, бяло вино, пилешки гърди, царевично брашно, сушени домати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.