1бр.печена зелена чушкапо желание, нарязана на парченца
3бр.доматинарязани, пресни или от консерва
4с.л.олио
1с.л.червен пиперпо желание може да е пушен или сладък
1щипка чили на люспи
1ч.л.микс от сушени зеленчуци
1 1/2ч.л.сол
1/2ч.л.черен пипер
50мл.вода
пресен копър за поръсване при поднасяне
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разделете бутчетата на горно и долно. Измийте ги и ги попийте с кухненска хартия.
Нережете и намачкайте зелето със солта.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
Добавете олиото и пилешките бутчета. Сотирайте ги за около 10 минути, докато се зачервят добре от всички страни.
Извадете месото в чиния и във вътрешния съд добавете лука и моркова.
Сотирайте ги, докато лукът започне да става леко златист на цвят (за около 3 минути).
Добавете зелето. Гответе около 4 минути, докато започне да се сляга.
Добавете червения пипер, чилито, микса от сухи подправки, черния пипер и разбъркайте.
Добавете доматите и печената чушка. Разбъркайте и изключете програмата.
Добавете 50 мл. вода и подредете върху зелето парчета пилешко месо. Посолете ги леко отгоре.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 8 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
Ако използвате комбиниран мултикукър и желаете да запечете ястието, изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 10 минути.
50мл вода не е ли малко? Няма ли да загори зелето? При последното ми готвене със 150мл вода и 2 шишета доматен сок ми залепна, не загоря, но аз веднага отворих….
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
50мл вода не е ли малко?
Няма ли да загори зелето?
При последното ми готвене със 150мл вода и 2 шишета доматен сок ми залепна, не загоря, но аз веднага отворих….
Пилето ми залепва за съда при соторане. Някой друг има ли този проблем?
Невероятна рецепта става первъзходно
Чудна рецепта.