Пиле с ориз по тоскански
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. зехтин
- 600-700 гр. обезкостени пилешки бутчета без кожа
- 1 ч.ч. бял ориз дългозърнест
- 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
- 1/3 ч.ч. песто от босилек
- 600 гр. артишок (сърцевина) мариновани от буркан
- 1/2 ч.ч. сушени домати
- 200 гр. моцарела настъргана
- 1 с.л. подправка Италиански микс
- пресен босилек за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
- Добавете зехтина и пилешките бутчета. Сотирайте до получаване на кафеникав загар от всяка страна (по 3-4 минути). Ако е необходимо, разпределете на порции.
- Извадете месото в чиния и го покрийте с фолио.
- Добавете бульона във вътрешния съд и деглазирайте дъното с помощта на дървена лъжица.
- Добавете ориза и пилешкото месо, като го разпределите равномерно на един ред.
- Поръсете песто върху месото.
- Отгоре поставете артишока, половината от сушените домати, моцарелата, останалите сушени домати и италианската подправка. Не разбърквайте.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 10 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- Сервирайте ястието топло, като го гарнирате с пресен босилек.
Много бързо и много вкусно.
Перфектна идея за вечеря!!!
Обичам италианската кухня и ще пробвам тази рецепта, т.като съставките отговарят на вкуса ми.