Панирано филе от хек със сос Ремулада
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 5 бр. филета от хек/мерлуза/треска големи
- 1 бр. яйце
- 1/2 ч.л. черен пипер или на вкус
- 1 ч.ч. галета може да се използва и безглутенова
- 1 с.л. сусам
- 2 с.л. олио + още малко за поръсване
- сол
за соса
- 3-5 бр. кисели краставички
- 1 с.л. каперси нарязани на дребно
- 1 бр. стръка пресен лук нарязан
- 5 бр. стръка магданоз с дръжките нарязан
- 1 бр. лимон био, ще се използва кората от него (настъргана)
- 5-10 гр. парченце корен целина настъргано на ситно ренде
- 150 гр. майонеза
- 1 ч.л. горчица
- малка щипка чили по желание
- щипка захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
на рибата
- В чиния разбъркайте галетата със сусама.
- В друга дълбока чиния разбийте с вилица яйцето, олиото, черния пипер и сол на вкус.
- Потепете филетата в яйчената смес, а после в галетата.
- Подредете ги върху подложка от хартия за печене и ги поръсете отгоре с по няколко капки олио.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 12 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете филетата в кошницата.
- Печете ги в продължение на 6 минути, след което ги обърнете внимателно от другата страна.
на соса
- Поставете в чопър лимонената кора, целината, киселите краставички, каперсите, лука, магданоза, чилито (по желание) и захарта. Завъртете няколко импулса, за да се смелят.
- Добавете майонезата и горчицата, и завъртете още 1-2 импулса.
- Поднесете рибата със сос, салата и резенче лимон.