1-2бр.патладжаниголеми, нарязани на филийки с дебелина около 1 см.
1бр.морковобелен и нарязан
1бр.глава лукголяма, нарязана на кубчета
3бр.скилидки чесънсчукани
1бр.джинджифил (парче около 4 см.)обелен и настърган
1ч.л.захар
2с.л.къри на прах
1с.л.доматено пюре
1ч.л.куркума
250мл.кокосово мляко
350мл.зеленчуков бульон
2с.л.соев сос
70гр.брашно+ допълнително за поръсване на патладжана
80мл.вода
1ч.ч.панкоили галета
щипка сол
сварен оризза гарнитура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
Добавете малко количество мазнина, моркова и лука. Сотирайте в продължение на 5–7 минути.
Добавете чесъна и джинджифила, и сотирайте за още една минута.
Добавте захарта, кърито, куркумата, солта и доматеното пюре. Гответе около 1-2 минути.
Добавете кокосовото мляко и бульона, и оставете да къкри за 4 минути.
Разбъркайте добре и добавете соевия сос. Преместете го в купа и го оставете настрани.
Почистете вътрешния съд и го поставете отново в уреда, заедно с кошницата Air Fryer.
Подсушете патладжаните с кухненска хартия и оваляйте всеки резен в брашно, след което ги извадете от купата.
Към брашното добавете водата и 1/2 ч.л. сол, и разбъркайте.
Оваляйте всеки резен патладжан в брашнената смес, след което го потопете в галетата.
Поставете подготвените патладжани в кошницата Air Fryer и ги поръсете с мазнина.
Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 20 минути, след което натиснете Start. Гответе до получаване на златист загар.
Сервирайте патладжана, като го гарнирате със сварен ориз и го полеете с подготвения къри сос.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
Вкуснооо