До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант | Рецепта за Мусака от тиквички и кайма

Мусака от тиквички и кайма

Все още няма оценка
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 40 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 650-700 гр. тиквички нарязани на кубчета около 1 см.
  • 1 бр. глава лук нарязана на ситно
  • 1 бр. морков нарязан на малки кубчета
  • 150 гр. домати от консерва или пресни
  • 150 мл. вряла вода
  • 400 гр. кайма
  • 2 с.л. царевичен грис
  • пресен копър
  • 1 светлозелена чушка нарязана на ситни кубчета
  • 3 бр. скилидки чесън нарязан на кръгчета
  • 1 бр. картоф нарязан на кубчета
  • сол и черен пипер на вкус

за заливката

  • 2/3 ч.ч. кисело мляко
  • 1 бр. голямо яйце
  • 2 с.л. брашно
  • бакпулвер на върха на ножа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Посолете нарязаните тиквички леко и ги оставете за около 30 минути, след което отцедете течността (без да я изливате).
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Във вътрешния съд добавете каймата, лука, моркова, сол и черен пипер. Сотирайте, докато каймата промени цвета си.
  • Добавете доматите и щом течността се изпари, добавете сока, който се е отцедил от тиквичките. Разбъркайте и изчакайте течността да се изпари. Изключете програмата.
  • Добавете около 150 мл. вряла вода, изчакайте около 1 минута и деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
  • Докато месото се готви, към отцедените тиквички добавете 2 с.л. грис и ги разбъркайте - грисът ще набъбне за няколко минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  • Отворете капака. В допълнителен съд (в който ще се готви мусаката) смесете каймата и тиквичките.
  • Добавете пресния копър, чушката, картофа и чесъна, и разбъркайте.
  • Почистете вътрешния съд и добавете 500 мл. вода, след което поставете решетката за готвене на пара. Върху нея поставете допълнителния съд със съставките.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 15 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.

на заливката

  • В купа смесете киселото мляко, яйцето, брашното и бакпулвера.
  • Изсипете сместа върху мусаката и изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 15 минути.*
  • Когато програмата приключи, оставете мусаката да се охлади и сервирайте, като по желание, може да добавите кисело мляко.

Бележки

*Ако приготвяте мусаката в херметичен мултикукър, можете да я запечете в еър фрайър или стандартна фурна.
ТАГОВЕ картофи, моркови, кайма, домати, тиквички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.