
Продукти
Method
- Посолете нарязаните тиквички леко и ги оставете за около 30 минути, след което отцедете течността (без да я изливате).
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
- Във вътрешния съд добавете каймата, лука, моркова, сол и черен пипер. Сотирайте, докато каймата промени цвета си.
- Добавете доматите и щом течността се изпари, добавете сока, който се е отцедил от тиквичките. Разбъркайте и изчакайте течността да се изпари. Изключете програмата.
- Добавете около 150 мл. вряла вода, изчакайте около 1 минута и деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
- Докато месото се готви, към отцедените тиквички добавете 2 с.л. грис и ги разбъркайте - грисът ще набъбне за няколко минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- Отворете капака. В допълнителен съд (в който ще се готви мусаката) смесете каймата и тиквичките.
- Добавете пресния копър, чушката, картофа и чесъна, и разбъркайте.
- Почистете вътрешния съд и добавете 500 мл. вода, след което поставете решетката за готвене на пара. Върху нея поставете допълнителния съд със съставките.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 15 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- В купа смесете киселото мляко, яйцето, брашното и бакпулвера.
- Изсипете сместа върху мусаката и изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 15 минути.*
- Когато програмата приключи, оставете мусаката да се охлади и сервирайте, като по желание, може да добавите кисело мляко.




















Вкусно!