Изсипете една чаша вода във вътрешния съд на Instant Pot и поставете решетката за готвене на пара.
Поставете морковите в кошницата за готвене на пара и внимателно спуснете кошницата върху решетката.
Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) за 3 минути.
Когато времето изтече, бързо освободете налягането и внимателно извадете морковите.
Излейте течността от вътрешния съд. Поставете в него останалите съставки – масло, мед, мащерка, магданоз и сол, и разбъркайте, за да се смесят. Добавете сварените моркови и разбъркайте, докато се покрият добре.
Изключете автоматичната функция KEEP WARM (ПОДДЪРЖАНЕ НА ТОПЛА ХРАНА) с CANCEL (ОТКАЗ), след което изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ). Сотирайте като разбърквате постоянно за 2-4 минути до постигане на желания резултат.
Сервирайте морковите топли, като гарнирате с прясна мащерка.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.