Телешко задушено (яхния)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. олио или масло
- 500 гр. телешко месо нарязано
- 1 бр. лук нарязан
- 2 бр. моркови нарязани
- 4 бр. картофи нарязани
- 200 гр. гъби нарязани
- 1 с.л. доматена паста
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 бр. кубче бульон телешки
- 650 ml. вода
- сол на вкус
- пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте маслото или олиото.
- Добавете и запечатайте месото, за около 5 мин. като разбърквате от време на време.
- Добавете всички останали съставки. Кубчето бульон разтворете предварително във водата.
- Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма STEW (ЗАДУШЕНО) на 35 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено изцяло (NR).
Бележки
За модел Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer използвайте програма Pressure Cook.
При двойно количество ,времето за готвене същото ли остава ?
Здравейте,
При добавено по-голямо количество храна, времето за готвене ще остане същото, но времето за предварително загряване на уреда и за последващо освобождаване на налягането, ще бъде по-голямо.
Браво хапването е топ.
Аз само добавих около 100-120мл. Бяло вино след като запържих месото и изчаках алкохола да се изпари също така го готвих 40 мин. Много е вкусно
За програма Pressure cock минутите също ли са 35?
Здравейте, Stew (Яхния) e предварително зададенa настройка за готвене под налягане, като и без нея времето за готвене отново следва да бъде 35 минути.
Надяваме се, че рецептата ще Ви допадне.
Страхотна рецепта и след соте месото го готвих само с лук за 40 минути и после за 10 минути добавих зеленчуците.
Зеленчуците няма ли да се разварят за 35 минути под налягане?
Здравейте,
Рецептата е изпробвана и при приготвянето й не се е получил този ефект при зеленчуците. Надяваме се, че и при Вас резултатът ще е успешен,за което ще се радваме да ни споделите.
Много вкусно се получи. Благодаря за рецептата ❤️
Само да се внимава телешкото месо да не е говеждо. За говеждо + 10 минути.
Лесно и невероятно вкусно! Благодаря за рецептата!