В купа изсипете брашното.
Подправете месото със сол и черен пипер на вкус и го оваляйте в брашното, така че да се покрие от всички страни.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
Добавете зехтина и когато загрее, прибавете месото на порции и го запечатайте от всички страни, докато придобие кафеникав загар (за около 5-8 минути).
Когато месото е запечатано добре, го извадете от вътрешния съд и го оставете настрани.
Във вътрешния съд Instant Pot добавете маслото и го оставете да се разтопи.
Добавете лука, морковите и целината. Гответе до омекване на съставките.
Добавете 2/3 от количеството чесън и доматения сос, и разбъркайте. Оставете съставките да се готвят за около 3 минути, докато усетите аромата им.
Добавете бялото вино и деглазирайте дъното на вътрешния съд. Уверете се, че по него няма останали залепнали парченца.
Добавете бульона и доматите, и оставете течността да заври.
Завържете стръкчетата мащерка, розмарин и дафиновия лист заедно с кухненска връв и ги добавете във вътрешния съд.
Върнете месото във вътрешния съд и изключете програмата.
Настройте програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) на степен High/More (Високa) и време за готвене 5 часа.
Когато програмата приключи, отворете внимателно капака и извадете месото в чиния.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и настройте времето за готвене на 30 минути.
Гответе, докато сосът се сгъсти и редуцира, като разбърквате често.
Когато сосът на ястието е готов, го оставете да “почине“ за около 10 минути, след което отделете излишната мазнина, която се е образувала на повърхността.
За да направите гремолата, смесете в купичка магданоза, лимоновия сок, останалото количество чесън и сол на вкус.
Сервирайте ястието в чиния, като го полеете с част от соса и с гремолата.
Страхотна рецепта, правя я вече няколко пъти!