Бананов крем
Оборудване
- Керамични купички
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. банан обелен
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 3 бр. жълтъка
- щипка канела
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Във вътрешния съд поставете решетката за готвене на пара и добавете 1 ч.ч. вода.
- В купа смесете банана, жълтъците, канелата и млякото, докато се получи хомогенна смес.
- Намазнете малки керамични купички и разпределете сместа в тях. Покрийте ги с алуминиево фолио
- Поставете купичките върху решетката за готвене на пара (може да ги наредите една върху друга, ако е необходимо).
- Затворете капака за готвене под налягане. Изберете програма STEAM (ПАРА) и настройте времето за готвене на 8 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
- Оставете кремовете в хладилник, за да се охладят и стегнат.