Паниран кашкавал, увит в точени кори
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400 гр. кашкавал
- 3 бр. кори за баница разделени наполовина
- 1 бр. яйце голямо, разбито
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Нарежете кашкавала на правоъгълни парчета около 6 х 10 см. с дебелина около 1.5 см.
- Увийте всяко парче кашкавал в кора за баница.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 5 минути.
- Потопете всяко увито парче в разбитото яйце и го поставете в кошницата (уредът трябва да е загрял предварително, за да бъде избегнато разкъсване на корите).
- Печете до получаване на кафеникав загар.
Много добра рецепта, но на мен не ми се получи.
Корите за да бъдат по три трябва да са много тънки, при мен бяха доста дебели и всичко се разпадна при изваждане и някои станаха дебели и не запечени. Трябва кошницата да се намаже с мазнина, повече или да се използва хартия за печене!
Много сполучлива рецепта! При мен станаха 8 парчета от това количество кашкавал. Рецептата влиза в списъка- бърза вечеря 🙂