Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Зеленчукови пакори

Зеленчукови пакори

4* от 3 гласа
Harry Walker
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 12 мин
ТИП ЯСТИЕ Предястие, Основно ястие
КУХНЯ Индийска
ПОРЦИИ 18 бр.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 бр. червен лук обелен и нарязан на ситно
  • 1 бр. патладжан нарязан на кубчета, без да се бели
  • 1 бр. картоф средно голям, нарязан на малки парченца
  • 140 гр. брашно от нахут
  • 3 с.л. оризово брашно
  • 90 гр. спанак нарязан
  • 1 бр. връзка листа от кориандър нарязани
  • 1 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. подправка гарам масала
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В купа смесете двата вида брашно (оризовото и от нахут).
  • В голяма купа смесете всички зеленчуци, подправки и солта. Оставете ги настрани за около 5 мин., за да отделят част от водното си съдържание.
  • Добавете зехтина към зеленчуците и разбъркайте добре.
  • Добавете брашнената смес със супена лъжица, като разбърквате добре след всяко добавяне на брашно. Оставете настрани за 5 минути.
  • Разбъркайте сместа отново. Тя трябва да има консистенция на каша. Ако е необходимо, добавете вода, за да я разредите.
  • Намазнете кошницата Air Fryer и я поставете в уреда.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 12 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, с помощта на супена лъжица изсипете части от сместа (с големина на топки за голф) в кошницата. Оставете разстояние между пакорите, за да може горещият въздух да циркулира свободно.
  • Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете топките.
  • Гответе, докато пакорите придобият кафеникав захар и хрупкава коричка.
  • Сервирайте с любимия си сос.
ТАГОВЕ спанак, картофи, гарам масала, брашно от нахут, патладжан, червен лук, сода за хляб, оризово брашно
4 from 3 votes (3 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.