Зеленчукови пакори
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. червен лук обелен и нарязан на ситно
- 1 бр. патладжан нарязан на кубчета, без да се бели
- 1 бр. картоф средно голям, нарязан на малки парченца
- 140 гр. брашно от нахут
- 3 с.л. оризово брашно
- 90 гр. спанак нарязан
- 1 бр. връзка листа от кориандър нарязани
- 1 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. подправка гарам масала
- 2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 2 с.л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете двата вида брашно (оризовото и от нахут).
- В голяма купа смесете всички зеленчуци, подправки и солта. Оставете ги настрани за около 5 мин., за да отделят част от водното си съдържание.
- Добавете зехтина към зеленчуците и разбъркайте добре.
- Добавете брашнената смес със супена лъжица, като разбърквате добре след всяко добавяне на брашно. Оставете настрани за 5 минути.
- Разбъркайте сместа отново. Тя трябва да има консистенция на каша. Ако е необходимо, добавете вода, за да я разредите.
- Намазнете кошницата Air Fryer и я поставете в уреда.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 12 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, с помощта на супена лъжица изсипете части от сместа (с големина на топки за голф) в кошницата. Оставете разстояние между пакорите, за да може горещият въздух да циркулира свободно.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете топките.
- Гответе, докато пакорите придобият кафеникав захар и хрупкава коричка.
- Сервирайте с любимия си сос.