Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант | Рецепта за Свинско със спанак и ориз

Свинско със спанак и ориз

Все още няма оценка
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 45 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 500 гр. свински врат или плешка, нарязан на хапки
  • 150 гр. лук
  • 20 гр. моркови
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. оцет*
  • 1 1/2 ч.л. сол или на вкус
  • 1/4 ч.л. млян черен пипер или на вкус
  • 200 гр. замразен спанак
  • 200 гр. ориз измит и отцеден от водата
  • 520 мл. вряла вода
  • 3 бр. скилидки чесън (10 гр.) нарязан на кръгчета
  • 1 щипка сушен джоджен

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Добавете 1 с.л. олио и измития ориз. Разбърквайте го за 1 минута, докато стане прозрачен на цвят. Изключете програмата и пресипете ориза в подходящ съд.
  • Изберете отново програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и добавете останалите 2 с.л. олио и месото. Сотирайте по 3 минути от двете страни.
  • Добавете лука и морковите, и сотирайте за още 2 минути.
  • Овкусете с черен пипер и 1/2 ч.л. сол, разбъркайте и изключете програмата.
  • Добавете врялата вода и оцета.
  • След около 1 минута деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд с шпатула, така че по него да няма никакви останали залепнали парченца.
  • Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  • Отворете капака и добавете замразения спанак. Разбъркайте, за да се разтопи ледът и спанакът да се смеси с продуктите.
  • Добавете подготвения ориз, още 1/2 ч.л. сол, чесъна и джоджена и разбърквайте.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Ниско** налягане (Low) и времето за готвене на 5 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  • Отворете капака и го похлупете леко. Изчакайте 10 минути, докато оризът си „почине“и набъбне.
  • При сервиране можете да гарнирате с кисело мляко.

Бележки

* Оцетът не се усеща в готовото ястие. но той прави месото по-крехко, а оризът става на отделни зрънца, пухкав и вкусен.
** При модели, които нямат ниско налягане, можете да настроите уреда на 5 мин. и изпускане на парата на пулсации (ако има такава опция).
ТАГОВЕ лук, спанак, моркови, чесън, свинско месо, ориз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.