Яйчена кето салата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 6 бр. яйца твърдо сварени, обелени и нарязани на кубчета
- 1/4 ч.ч. майонеза
- 2 ч.л. лимонов сок
- 1 с.л. див лук ситно нарязан
- 3 бр. слайса варена шунка нарязана на кубчета
- 1 бр. авокадо нарязано на кубчета
- сол и черен пипер на вкус
По желание:
- 1/2 ч.ч. рукола
- 1/2 бр. глава червен лук нарязан
- 5 - 10 бр. чери домати разрязани на половинки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 1 ч.ч. вода и поставете решетката за готвене на пара.
- Подредете яйцата върху решетката и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 5 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
- Отворете капака и с помощта на кухненска щипка извадете яйцата. Поставете ги в купа с ледена вода за 1 мин.
- След като са се охладили напълно, ги обелете и нарежете на кубчета.
- В купа смесете майонезата, лимоновия сок, дивия лук и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Добавете яйцата, шунката и авокадото, и внимателно ги разбъркайте.
- По желание: смесете руколата, червения лук и чери доматите, и върху тях поставете яйчената салата.