Начало » Рецепти » Рецепта за Твърдо сварени яйца (по метода 5-5-5)
Твърдо сварени яйца (по метода 5-5-5)
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 1 мин мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 5 мин мин
ОБЩО ВРЕМЕ 15 мин мин
ТИП ЯСТИЕ Закуска, Пикник, Компонент
КУХНЯ Класическа , ВЕЛИКДЕНСКАТип уред Мултикукър, Комбиниран мултикукър
Поставете решетката за готвене на пара във вътрешния съд, след което внимателно подредете отгоре яйцата (на стайна температура).
Налейте 1 ч.ч. вода (стайна температура) във вътрешния съд.
Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 5 минути .
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути , след което освободете бързо останалата пара.
Извадете яйцата внимателно с удобна шипка или лъжица и ги поставете в купа с ледена вода (вода с лед) за 5 минути .
Подсушете яйцата с кухненска хартия.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ок Политика за поверителност