Топли ябълки с канела
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. ябълки големи, обелени, с премахната сърцевина и на 10-12 тънки резенчета
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/3 ч.ч. вода
- 2/3 ч.ч. кафява захар
- 2 с.л. кленов сироп
- 1 с.л. канела
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В голяма купа сложете резенчетата ябълка с лимонов сок и разбъркайте.
- Във вътрешния съд на Instant Pot изсипете 1/3 чаша вода и резенчетата ябълки.
- Добавете кафява захар, кленов сироп и канела и разбъркайте, за да се смесят.
- Сложете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 0 минути.
- Когато времето изтече, оставете налягането да се освобождава естествено за 1 минута, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Разбъркайте внимателно и сервирайте топло - самостоятелно, или като допълнение към сладолед или торта.
Добавената течност в случая вода няма ли да е малко за готвене под налягане? Това ме притеснява.
Здравейте,
Рецептата е изпробвана и не би трябвало да възникне проблем при приготвянето й. В зависимост от сорта на ябълките, те ще пуснат сок, който ще увеличи количеството течност.
“5. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 0 минути”?
Няма ли грешка?
Здравейте, Ваня,
При част от моделите можете да направите настройка за готвене под налягане на 0 минути.
Статия по темата, можете да намерите тук.