Свинско със зелен фасул
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 700 гр. свинско месо за готвене нарязано на хапки
- 4 с.л. олио
- 1 бр. морков нарязан на кубчета
- 1 бр. глава лук нарязан на ситно
- 1 бр. домат
- 1 бр. резен чушка (10 гр.)
- 1 бр. зелен фасул консервиран (850 гр.)
- 1 бр. скилидка чесън нарязана на филийки
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- лют червен пипер на вкус
- 2 ч.л. сол
- 4 бр. стръка магданоз
- 1 бр. листо девисил пресен
- 1/2 ч.ч. вода гореща
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) .
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте 3 с.л. олио.
- Добавете парчетата месо запечатайте добре от всички страни
- Извадете месото в чиния и оставете настрани.
- Добавете останалата мазнина във вътрешния съд.
- Добавете лука и моркова.
- Разбъркайте добре и сотирайте за около 3 минути.
- Добавете червения (сладък и лют) пипер, разбъркайте и веднага угасете с 1/2 ч.ч. гореща вода. Натиснете Cancel.
- Добавете солта и деглазирайте дъното на вътрешния съд с шпатула.
- Върнете месото във вътрешния съд.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 12 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара (QR).
- Добавете домата и чушката.
- Добавете чесъна и зеления фасул, заедно с течността от буркана (консервата) и разбъркайте.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 2 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 5 минути и освободете бързо (ръчно) останалата пара (QR).
- Отворете капака и поръсете ястието с нарязаните на дребно свеж магданоз и листенце девисил.