Сос от червени боровинки
Оборудване
- Купа от неръждаема стомана
- Решетка за готвене на пара
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400 гр. червени боровинки замразени
- 1 с.л. захар + допълнително на вкус
- 1 бр. портокал за зест (настъргана кора) и сок
- 20 мл. портвайн или червено вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете всички съставки в купа от неръждаема стомана.
- Налейте 250 мл. вода във вътрешния съд на Instant Pot.
- Поставете решетката за готвене на пара и купата от неръждаема стомана върху нея.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 3 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 МИН., след което освободете бързо останалата пара (QR).
- Извадете внимателно купата, разбъркайте и добавете допълнително захар на вкус.
- Съхранявайте в хладилник.