Пилешки шишчета по китайски
Оборудване
- Коктейлни пръчици или шишчета
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 3 с.л. ойстер сос (сос от стриди)
- 1 с.л. соев сос без сол
- 1 с.л. китайско вино за готвене
- 2 ч.л. сос Срирача лют
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. захар
- 2 бр. скилидки чесън счукан
- 1 1/2 ч.л. джинджифил пресен, настърган на ситно
- 2 бр. филета от пилешки гърди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете всички съставки, с изключение на пилешкото месо.
- Нарежете пилешкото филе на кубчета (около 2.5 см.) и ги сложете в маринатата.
- Оставете в хладилник за 1 час.
- Нанижете по няколко парчета пилешко месо на коктейлни пръчици или на по-дълги шишчета, които ще се поберат в кошницата на Vortex.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 188°C и времето за готвене на 10 мин.
- Когато уредът сигнализира с Add Food, поставете шишчетата в кошницата, като оставите разстояние между тях.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете всяко от шишчетата и продължете с готвенето им, докато програмата завърши.
- Сервирайте топли.