Пилешки бутчета със сладко от кайсии и ананас
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 с.л. зехтин
- 6 бр. пилешки бутчета
- 100 гр. сладко от кайсии и ананас
- 2 с.л. соев сос
- 250 мл. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програмата SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете зехтина и 3 бр. от пилешките бутчета, и ги запечатайте за около 3 минути от всяка страна.
- Гответе ги до получаване на златиста коричка и повторете същите стъпки с останалите бутчета.
- В купа смесете сладкото, соевия сос и пилешките бутчетата, и ги разбъркайте.
- Почистете вътрешния съд и го върнете обратно в уреда.
- Добавете водата, поставете решетката за готвене на пара и върху нея подредете пилешките бутчета.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 20 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Извадете пилешките бутчета, заедно с решетката.
- Изберете програмата SAUTÉ (СОТИРАНЕ) степен High (Висока) и оставете течността да заври и да се сгъсти за около 5 минути, като разбърквате често.
- Сервирайте пилешките бутчета, като ги полеете със соса.
Всичките неща от купата с бутчета се слагат в уреда