Разфасовайте пилето на порции, измийте го и го подсушете с кухненска хартия.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и загрейте олиото.
Добавете 1 с.л. масло и след като се разтопи, добавете пилешкото месо. Запечатайте го от всички страни (по 3-4 минути от всяка).
Извадете месото в чиния и го оставете настрани.
Добавете лука в мазнината.
Добавете доматеното пюре (или доматите) и сотирайте за около 3-6 минути. Изключете програмата с CANCEL.
Във вътрешния съд добавете горещата вода, солта и черния пипер на зърна.
Деглазирайте дъното на съда с шпатула, докато се уверите, че по него няма останали залепнали парченца.
Върнете местото във вътрешния съд.
Поръсете с червен пипер и чили (по желание), без да разбърквате.
Върху храната поставете мултифункционалната решетка със сгънати ръкохватки, без да я притискате.
Върху решетката подредете картофите цели. Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на HIGH (ВИСОКО) и времето за готвене на 12 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
Извадете внимателно картофите в купа, залейте ги със студена вода и ги оставете настрани, докато изстинат.
Когато картофите са напълно изстинали, ги обелете и ги нарежете на кръгчета.
Разтопете останалото масло и полейте картофите с него. Поръсете ги със сол и смления черен пипер.