Пиле по индийски
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Индийска
Тип уред Мултикукър, Комбиниран мултикукър
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
Добавете олиото и лука, и сотирайте за 2-3 минути , докато лукът омекне.
Добавете пастата от чесън и джинджифил, и сотирайте за още 1-2 минути като разбърквате често.
Добавете всички подправки (гарам масала, чили, сминдух, кимион) и сотирайте за още 1 минута .
Добавете доматеното пюре и водата, и разбъркайте.
Добавете пилешките месо и нахута.
В допълнителен съд, подходящ за топлинна обработка, поставете ориза, водата и солта.
Във вътрешния съд поставете мултифункционалната решетка, като я сложите на дългите ръкохватки, така че да не докосва храната.
Поставете допълнителния съд с ориза върху решетката.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене 5 минути .
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути , след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
Извадете съда с ориза и го разбъркайте с вилица.
Разбъркайте ястието добре, добавете сметаната, маслото и подправете със сол и черен пипер.
Сервирайте ястието върху ориза. Добавете наан или роти (видове индийски хляб) и се насладете.
ТАГОВЕ джинджифил, чесън, доматено пюре, масло, ориз, лук, заквасена сметана, пилешки гърди, сминдух, чили, нахут
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ок Политика за поверителност
Получи се страхотно. Лесно за направа, макар да изисква доста продукти. Оризът стана перфектно, но единствено се изисква допълнителен съд, в който да се готви оризът.
Невероятно вкусно, подправките са уникални и правят ястието неустоимо, дори децата ми на 9 и 15г много го харесаха.
Рецептата стана идеално!
Едно малко съветче- може би маалко по малко вода да се сложи.
Много вкусно. Прекрасна рецепта. Благодаря!
Хареса ни,готвя за първи път рецепта от индийската кухня.